utorak, 13. svibnja 2008.

Grupa T.N.T.

Broj 1:
Dugobradi plaralitičar, nepoznatih godina, glava je grupe TNT. Usprkos njegovoj tisućljetnoj starosti on je bistre pameti, inteligentan ,vrlo lukav, ali i vrlo loše naravi. Kako sam tvrdi, poznaje gotovo, ako ne i sve najpoznatije povijesne ličnosti o kojima katkad i pripovijeda priče, uvijek nezainteresiranom slušateljstvu grupe TNT. Broj Jedan živi u tajnom skrovištu, u newyorkškoj podzemnoj željeznici, zajedno sa papagajem Klodovikom. Uvijek darežljive ruke kada je novac u pitanju (1$ tebi, 1$(+5$) meni) i pravednik kod dodjele godišnjih odmora svojim podređenim (Šef i Jeremija i dalje nastavljaju spavati, a Alan i Bob nastavljaju raditi).Stariji od povijesti, pun priča o tome što i kako se zbilo kroz povijest koja je učiteljica (za grupu TNT slobodno čitaj mučiteljica mudrosti, jer članovi grupe TNT uvijek zaspu kada on priča priče).Vrlo dobar organizator, lako izmami novac od Ureda za istraživanje rude i gubljenje vremena, nikad se ne zna gdje novac završi kada dospije u njegove ruke.

Klodovik:
Klodovik je papiga koja govori osamnaest jezika i sedamdeset i sedam dijalekata koju je Broju Jedan poklonio njegov djed, i od tada taj papagaj živi u njegovom tajnom skrovištu gdje mu je najčešći zadatak braniti se od verbalnih i fizičkih napada njegove visosti. Klodovik i sam često učestvuje u poduhvatima Grupe TNT. Služi Broja 1, a ujedno vrlo često spašava članove grupe u bezizlaznim situacijama.

Jeremija:
(Jeremija Lešina) je čovjek koji boluje od svih mogućih bolesti i neprestano kuka kako će umrijeti. On je starčić talijanskog porijekla, kojeg progone sve poznate bolesti, a i neke koje sam izmišlja. Zajedno sa Šefom radi u cvjećarnici, a kad se ne tuži na svoje boljke, spava blaženim snom. Umiruća osoba sa svim poznatim i nepoznatim bolestima. Uvijek zajedno sa Šefom u "dubokom razmišljanju" i "čuvanju" "dobro" opskrbljene cvećarnice koja grupi služi kao krinka.

Grunf:
Emigrirao je u SAD nakon 2 sv. rata no zadržao je vojničke navike i poštovanje prema vojničkoj disciplini. Došavši u SAD promijenio je bivše ime Grunt u Grunf. Grunf je izumitelj, uglavnom beskorisnih stvari te je zadužen za prijevozni park grupe TNT. Sposoban sredovječni čovjek uvijek pun ideja za nove "izume".Uz velike izdatke (od čak 35¢) uvijek smisli napravu koja se IPAK pokaže kao dostojna pravih modernih naprava. Osim toga, služi osobno Broja 1 u njegovu tajnu skloništu kod podzemne željeznice. I uza sve to, uvijek ima novu majicu sa originalnim natpisom.

Nosonja:
Nosonja se prvi put pojavljuje u broju 18 i od tada je bio stalni član Grupe TNT sve dok ga Broj 1 prije svoje lažne smrti nije otjerao i od tada se nalazi u vlasništvu Tromba. Pas je vrlo inteligentan. Često puta spašava glave članovima grupe.

Sir Oliver:
Uvijek je u odijelu i cilindru. Engleski je plemić koji je napustio svoju zemlju zbog neslaganja s policijom. Krasi ga osobina da ukrade što god stigne, a to mu često i uspijeva, zahvaljujući snalažljivosti i izuzetnim govorničkim osobinama. Osoba je plave krvi. Tijekom jednog "batlerskog" posla čišćenja porodičnog nakita, Šef na prijedlog Broja 1 ga angažira u grupu TNT.

Šef:
Zamjenik Broja Jedan, koji s vremenom postaje sve lijeniji i lijeniji, a dane provodi u spavanju ili prepirci s pomoćnikom, koji se odaziva na ime Jeremija. Osoba je pozamašne kilaže i vrlo okretne naravi (u snu). Prvi čovjek u grupi, odmah iza Broja 1 (barem prema redoslijedu dolaska u grupu). Kada je akcija u pitanju, radije ju prođe u "dubokom razmišljanju" sklopljenih očnih kapaka zajedno sa Jeremijom. Bio oženjen, prošao II svjetski rat kao zapisničar u kontraobavještajnoj grupi, tu imao nadimak "brza noga" zbog brzine pisanja (krasopis mu je išao od ruke, ali puno teksta - ne). Nakon jedne svađe sa suprugom, biva (u snu) izbačen na ulicu gdje ga nalazi Broj 1 i uzima pod svoje okrilje, a ubrzo nakon toga Šef je postao udovac.

Skviki:
Skviki je zamorac kojega je pronašao Šef te mu napravio dom u šalu kojeg uvijek nosi oko vrata. Iako Šef rijetko kada i sam dolazi do hrane, za Skvikija se uvijek nađe list salate. Dok je u Grupi TNT bio Nosonja, Skviki je često dolazio u sukob sa njim. Osim Nosonje opasnost mu uvijek prijeti i od Boba. Nikad se ne odvaja od debeloga Šefa.

Bob Rock:
Bob pati od dva kompleksa, prvi je nizak rast dok je drugi njegov veliki nos. Zbog toga je vrlo iskompleksiran i tanak sa živcima. U poduhvatima grupe TNT jedan je od najhrabrijih agenata. Ima tri brata blizanca s one strane zakona. To su Tim, Tom i Tumb, koji govore da nisu kriminalci, ali ako im dođe prilika da ukradu veliku lovu oni će to napraviti. Njihov otac je poginio u pljački banke a majka je pogubljena na električnoj stolici. Bob je nerazdvojni kolega Alan Fordu, uvijek odjeven u plašt i kapu stila Scherlock Holmesa. Ne bježi od akcije iako joj nije baš privržen.

Alan Ford:
Alan Ford je siromašni i plavokosi mladić koji je odrastao u sirotištu. Vrlo je naivan i dobrodušan pa ga se često iskorištava. Čista je suprotnost drugom poznatom tajnom agentu Jamesu Bondu. Kao crtač reklama bez posla i praznih džepova kreće u potagu za svojim prvim poslom. Na žalost (ili sreću), radi grešku i ispisuje krivu adresu te umjesto do sastanka sa svojom prvom mušterijom dolazi do cvjećarnice, sjedišta grupe tajnih agenata, grupe TNT. Alan je najmlađi (ljudski) član grupe TNT.Stidljiv je, skroman, nikad ne srlja u opasnost, ali često upada u nevolje. Od tada počinje Alanova karijera kao tajnog agenta, ali istovremeno to je i početak jednog od najneobičnijih stripova.

1 komentar:

Unknown kaže...

ssuuppeerr braaaaaaaaaaaaaaaaavvooo